Vorige week gaven wij een presentatie tijdens de WordPress meetup in Nijmegen over de WOC. Na afloop kregen wij een aantal vragen over de zoekintentie en hoe je deze kan gebruiken om je website te verbeteren. Een belangrijk onderwerp waar wij nog niet vaak over hebben geschreven op onze blog.

Dus bij deze onze tip voor het herkennen en analyseren van de zoekintentie van je bezoeker: 

  • Controleer de organische bezoeker sessies op een hoge uitstappercentage. Je kan dit vrij goed bekijken wanneer je Google Analytics en de Search Console met elkaar koppelt.
  • Rank je voor een bepaald keyword op pagina 1 in Google, maar is de doorklikpercentage laag? Dan trekt of je titel niet genoeg aandacht of je pagina komt niet overeen met de zoekintentie van de bezoeker. Analyseer of de andere resultaten het onderwerp anders beschrijven.
  • Wordt je artikel dat geen kliks krijgt ook nog gevonden op andere zoekwoorden en zorgen deze zoekwoorden wel voor kliks? Grote kans dat deze zoekwoorden beter de zoekintentie van je bezoeker weergeven. Je kan er dan voor kiezen om de inhoud te wijzigen of dit zoekwoord voor je pagina te kiezen. 

Tot slot kan je natuurlijk ook je vrienden en relaties vragen. Welke zoekwoorden zouden zij gebruiken? Hoe minder deze personen je website/branche kennen, hoe beter! 

Wil je meer weten over de WOC? Lees dan gelijk onze blog post.
https://www.finalwebsites.nl/meer-online-succes/